Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO)

office surfacing with rubber flooring BS classic

CSIRO is Australia’s national science research agency. Their involvement in innovation stretches from fast WiFi to polymer banknotes, 3D-printing prosthetics and new renewable energy sources.

The state-of-the-art facility (aptly called “Synergy”) at the Black Mountain Science & Innovation Park is a 15,000 sqm building of world-class research and support facilities with purpose-built laboratories.

The structure is essentially two buildings in one, with a carefully hidden building joint. The modern office space links to the laboratory building through steel and glass bridges at each of the four levels.

The workplace design approach considered the voices of the workforce, skeptical of “open plan” solutions for highly concentrated scientific research. So the architects at BVN created clusters, discrete through placement of meeting rooms and central facilities, At the end the building is “porous”, enabling a sense of a greater community.

For this project we contributed our iconic BS classic in two colors N004 and Y510 for a total surface of 1300 sqm.